Informatie

Oefentherapie

Je beweegt ieder moment van de dag maar je bent je er zelden bewust van hoe je beweegt. Je lichaam heeft in de loop van je leven geleerd om zonder erbij na te denken te kunnen bewegen. Als kind beweeg je meestal soepel en vol energie maar naarmate je lichaam ouder wordt en meer te verduren krijgt (zwaar werk, ziekte of operatie, ongeval, zwangerschap en bevalling) kan je lichaam overbelast raken. Dat is het moment dat je lichaam gaat protesteren in de vorm van ongemak en pijn. 

Lees meer: Oefentherapie

Kinderoefentherapie

 

De meeste kinderen bewegen van nature veel en graag. Ze grijpen, kruipen, bouwen, hollen, schreeuwen, klimmen, voetballen en fietsen. Bewegen is van alle leeftijden, en behalve leuk en gezond vooral ook heel nuttig. Spelenderwijs oefenen kinderen hun spieren, zintuigen en motoriek. Ongemerkt leren ze zo de vaardigheden die ze de rest van hun leven nodig hebben.

Lees meer: Kinderoefentherapie

Bekkenoefentherapie

Bekkenklachten komen veelvuldig voor, onder andere tijdens en als gevolg van een zwangerschap, maar ook door overbelasting in het dagelijks leven of na een forse val. De pijn rondom het bekken ontstaat meestal door een verstoorde balans en overbelasting door onjuist gebruik van de spieren. De pijnklachten belemmeren in het uitvoeren van de dagelijkse bezigheden.

Lees meer: Bekkenoefentherapie

Psychosomatische oefentherapie

 

HET BEGELEIDEN VAN STRESSKLACHTEN IN DE VORM VAN EEN TELEFONISCH OF EEN VIDEO-CONSULT BLIJKT IN DE PRAKTIJK GOED TOEPASBAAR. WILT U EEN EERSTE INTAKE OF CONSULT NEEMT U DAN CONTACT OP MET DE PRAKTIJK OP NUMMER 010-4843338. 

Teveel drukte thuis, een hoge werkdruk, ingrijpende gebeurtenissen in uw leven, zorgen, problemen, conflicten of dagelijkse ergernissen die kunnen stress opleveren. We kunnen daardoor uit balans raken. Veel en langdurige stress kan psychische en/of lichamelijke klachten veroorzaken. De psychosomatisch oefentherapeut kan u helpen lichaam en geest weer in balans te brengen. 

Lees meer: Psychosomatische oefentherapie

Slaapoefentherapie

 

HET BEGELEIDEN VAN SLAAPPROBLEMEN IN DE VORM VAN EEN TELEFONISCH OF EEN VIDEO-CONSULT BLIJKT IN DE PRAKTIJK GOED TOEPASBAAR. WILT U EEN EERSTE INTAKE OF CONSULT NEEMT U DAN CONTACT OP MET DE PRAKTIJK OP NUMMER 010-4843338. 

 

De slaapoefentherapeut is gespecialiseerd in het begeleiden van volwassenen en kinderen met slaapproblemen.

Doel van de behandeling van slaapproblemen door oefentherapeuten is:

De slapeloosheid zelf en de klachten als gevolg van de slapeloosheid (pijn, vermoeidheid, angst, depressie, bewegingsarmoede, inslaapproblemen, doorslaapproblemen, te vroeg wakker worden, niet uitgerust zijn bij opstaan, concentratieproblemen, piekeren, vermoeidheid overdag e.a.) dusdanig te verminderen dat significant lijden of beperkingen in het sociaal of beroepsmatig functioneren zijn verminderd of opgeheven.

Lees meer: Slaapoefentherapie