Bekkenoefentherapie

Bekkenklachten komen veelvuldig voor, onder andere tijdens en als gevolg van een zwangerschap, maar ook door overbelasting in het dagelijks leven of na een forse val. De pijn rondom het bekken ontstaat meestal door een verstoorde balans en overbelasting door onjuist gebruik van de spieren. De pijnklachten belemmeren in het uitvoeren van de dagelijkse bezigheden.

De bekkenoefentherapeut kan u helpen deze klachten te verminderen. Tijdens het onderzoek bekijken we de stand van het bekken in relatie met benen en wervelkolom en door gerichte oefeningen wordt deze stand zo nodig gecorrigeerd. Ook leer je hoe je de pijn positief kunt beïnvloeden door je bekken te stabiliseren of juist te ontspannen en door je lichaam te ondersteunen met sterke spieren rondom het bekken. Je leert met de klacht om te gaan, hoe je je conditie weer op kunt bouwen en hoe je je dagelijkse activiteiten weer op kunt pakken.

Ook kan een bekkenoefentherapeut helpen bij incontinentieklachten, het ongewild verlies van urine of ontlasting. Deze klachten komen vaker voor dat we denken, bij vrouwen en bij mannen. Het zijn klachten waar we niet graag over praten, maar die het dagelijks leven flink kunnen belemmeren. De bekkenoefentherapeut kan u leren de juiste spieren te trainen en kan u een goed toiletgedrag leren, zodat u ongewild verlies kan tegengaan.